Dinsdag 08 maart 2016

Leon Cuvelier 92


92 is Leon Cuvelier geworden.  Hij overleed vorige week in het Rusthuis de Zilverberg. Leon was gemeenteraadslid van Rumbeke, smid, ambachtsman en een geliefd volksfiguur. Hij was jarenlang vaandrig van de Rumbeekse Schuttersgilde, stichter van de Ambachten en Neringen  en tal van andere genootschappen.  Hij was een geliefde wijkburgemeestser van de wijk de Vink, maakte houtkachels die een eeuwigheid mee kunnen en toerde nu en dan eens rond in de Walen om zijn klanten daar te bedienen. Als je een Hollander in Rumbeke zag mocht je er donderd op zeggen dat hij op zoek was naar een houtkachel vand de smid uit de Blinde Rodenbachstraat. Leon Cuvelier was begonnnen als hoepelsmid . Zijn vader was een vriend van Odiel Defraeye, onze Rumbeekse wielerkampioen.

 

Met Leon verdwijnt een beklijvende volksfiguur uit het oude Rumbeke.


Klik op de foto's voor deze te vergroten

Dinsdag 08 maart 2016

nog moois


Jeugdbewegingsleiders uit Rumbeke

 

Vincent Parmentier Scouts

Brigit Van Coillie en Flore Depoortere

Sofie Debals en haar medeleider uit Oekene

Mannen van de KSA Rumbeke

 

op het vrijwilligers feest met Beweging. Net Rumbeke  - Oekene - Vrijwilligers Aanstekelijk


Klik op de foto's voor deze te vergroten

Dinsdag 08 maart 2016

het bestuur van ACV Rumbeke Oekene


nog sfeer bij een samenkomst van ACV Rumbeke Oekene. Een jaarlijks hoogtepunt voor mensen die zich inzetten in hun bedrijf voor hun collegae werknemers om samen werkvoorwaarden en belangen te verdedigen.  Democratie ook een klein beetje in het bedrijfsleven.


Klik op de foto's voor deze te vergroten

Dinsdag 08 maart 2016

sfeer !


sfeerbeelden op een persontmoeting voor de voorstelling van het project vrijwilligers aanstekelijk van Beweging.NET  Rumbeke - Oekene. Met Laurette Vandekendelaere, JP Standaert, Carlos Debel, Dirk Lievens

 

de persmensen Charlotte Degezelle en Thomas Dubois even in beeld genomen.


Klik op de foto's voor deze te vergroten

Dinsdag 08 maart 2016

feest vrijwilligers


Vrijwilligers Aanstekelijk is het motto van beweging.net dit jaar in 2016.


Klik op de foto's voor deze te vergroten

Zaterdag 25 oktober 2014

Schuwe Maandag herdenken


Op zondag 2 november om 11 uur is er een herdenkingsplechtigheid voor de slachtoffers van Schuwe Maandag in Rumbeke

 

Wat is er gebeurd ?

 

Op een vergadering ontmoet ik Gilbert Verschaeve. De man vraagt me of er iets kan worden gedaan om zijn 2 familie leden Jules en Odiel Verschaeve doodgeschoten op de Vossemolen, Astenstraat 6 te herinneren.  Slachtoffers van de Duitsers op schuwe maandag 19 october 1914. 

 

Ik doe het nodige en neem contact met burgemeester, Schepen Marc Vanwalleghem en Kris Declercq. Door de goede zorgen van het bestuur en de stadsdiensten van Wim Vercruysse begraafplaatsen werd een kruisje , 10 naamplaatjes geplaatst op het anonieme massagraf op de begraafplaats in de Oekensestraaat.

 

De informatie over het graf staat in het oorlogsdagboek van Pastoor Leopold Slosse maar was verloren gegaan na de fusie. Dankzij de inspanningen van Gilbert en de voordracht van Raoul Boucquey die ik hoorde in Oekene over het Schuwe Maandag gebeuren in onze streek, is de herinnering opnieuw levend.

 

Ik doe nog een inspanning om de verwanten van de getroffen families terug te vinden. Van de familie Verschaeve en  Yssers vond ik reeds enkele mensen . Ik ben op zoek naar familie leden van Karel Driessens, Isdoor en Joris Remmery uit de Kwadestraat, familie van Karel Tanghe, baas van de Goekoop uit de Rousselarestraat,  Pieter Van Landuydt die in het Oude Manhuis verbleef,  henri Vantomme die aan Maria's Linde woonde en Gerard Van Calbergh 15 jaar oud toen hij stierf. Het jongste slachtoffer was Maria Yssers die een straatnaam kreeg, het oude hof net aan de Herderstraat en jarenlang bewoond door Cyril Yssers en familie bestaat nog.


Klik op de foto's voor deze te vergroten

Zondag 06 juli 2014

SkatenKlik op de foto's voor deze te vergroten

Zondag 06 juli 2014

Dromen van een skateramp in Rumbeke


Voorstellen en mooie dingen genoeg gezien op onze bus uitstap


Klik op de foto's voor deze te vergroten

Zondag 06 juli 2014

Dromen van een toffe Skateaccomodatie in Rumbeke


Wellicht blijven het nog een tijdje dromen. Schepen van de Jeugd Hostekint stelde op een vraag  van mij als gemeenteraadslid dat er geen geld was en dat men dat de Rumbekenaars met hun vraag geen kans maakten.


Klik op de foto's voor deze te vergroten

Zondag 06 juli 2014

Skaters vragen skateramp in Rumbeke


En dat zijn ze dan, de jeugd van Rumbeke die ijvert voor een skate ramp in het eigen dorp.

1 / 43 | Volgende pagina » |