Donderdag 26 juni 2014

Net gemaaide wegbermen


Geen zwerfvuil en net gemaaide wegbermen in Oekene.  Gezien, een prima nette stad, niet alleen in het centrum maar ook in de landelijke omgevingen.  Goed zo  !


Klik op de foto's voor deze te vergroten

Zaterdag 29 maart 2014

geslaagde dorpsavond in de Regenboog


Mooi initiatief daar in de Regenboog. Twee geestige komieken, goe bezig  !


Klik op de foto's voor deze te vergroten

Woensdag 25 december 2013

160 Poolse arbeiders wonen in containers voor bouw DELTA ziekenhuis.


 

De bouw van het nieuwe fusieziekenhuis AZ Delta is gestart .

 

 

 vzw Heilig-Hartziekenhuis Roeselare-Menen is de bouwheer .

NV  Jan De Nul doet voor de uitvoering van de betonwerken beroep op een 160-tal buitenlandse ruwbouwarbeiders voor een periode van ongeveer anderhalf jaar. Het  bedrijf Erbud International  stelt deze Poolse werknemers ter beschikking stelt en staat in voor hun huisvesting. Een  100-tal van de buitenlandse arbeiders zal gehuisvest worden op het werfterrein, binnen de werfafsluiting;.Er wordt hiervoor gebruik gemaakt van wooncontainers. Die wooncontainers worden volgens het stadsreglement als  kamers gedefinieerd w waardoor het integratiedecreet moet toegepast worden. De wooncontainers zullen gefaseerd  geplaatst worden, afhankelijk van het aantal arbeiders die aan het werk zijn. Nu staan er reeds  momenteel vier van deze wooncontainers. In totaal komen er  20 wooncontainers van hetzelfde type. In elke wooncontainer  wonen er drie arbeiders De  woondienst wordt ge¨¨inofrmeerd als er bijkomen en telkens is er een controle vooraleer het conformiteitsattest af te leveren. De vier  reeds geplaatste wooncontainers in de Sint-Martinusstraat op 12.11.2013  werden gecontroleerd om het conformi-teitsattest af te leveren dit werd aangevraagd door ERBUD International uit Polen.  Steven Foulon van nv Jan De Nul fungeert als tussenpersoon.

 Er is een gemeentelijke belasting geheven wordt voor het afleveren van een conformiteitsattest voor een kamer;  de belasting bedraagt € 12 per kamer met een minimum van € 60 per gebouw, zonder meer dan € 1.200 te mogen bedragen; dat elke wooncontainer een afzonderlijk gebouw is en met voorstel om het conformiteitsattest voor de vier reeds geplaatste wooncontainers in de Sint-Martinusstraat (fusieziekenhuis AZ Delta) af te leveren na betaling van het verschuldigde bedrag.  - gevonden in de Notulen van het Schepencollege van de Stad Roeselare .

 

Men spreekt van 160 Poolse arbeiders terwijl er voor 100 een huisvesting wordt voorzien. Er zal wellicht een verklaring voor zijn ?

Zondag 27 oktober 2013

Mekaar helpen en steunen


Dat is wat enkele gezinnen in Oekene voor elkaar doen. Een menselijk gebaar dat door heel wat losweekt in de plaatselijke gemeenschap. Proficiat !


Klik op de foto's voor deze te vergroten

Zondag 27 oktober 2013

STRATENLOOP MUCOVISIDOSE


Een viertal ouder paren die de handen in elkaar slaan om iemand van hun groep die een kindje heeft met muco-visidose een hart onder de riem te steken. Een hartverwarmende actie die méér dan 500 lopers aan de start bracht daar in Oekene.  Ik ben langs gegaan. Zoiets raakt een mens. De dame in het blauw op de foto is één van de drijvende krachten en een vriendin van die familie. De moeder van het meisje deed de inschrijvingen.  Veel moed toegewenst op de lange weg samen.


Klik op de foto's voor deze te vergroten

Zondag 28 juli 2013

groen in oekene


Op woensdag 24 juli 2013 op klantenbezoek in Oekene en het marktpleintje gepasseerd. Even de wagens geteld 17 en een uurtje later in de voormiddag stonden er nog 16. Toch even na denken vooraleer dit een volledig groen pleintje wordt.


Klik op de foto's voor deze te vergroten

Zondag 07 juli 2013

Oekene blij werken voorbij Aflevering 1Klik op de foto's voor deze te vergroten

Zondag 07 juli 2013

Oekene blij, werken voorbij ! aflevering 1


Méér dan 100 mensen zondagmorgen 7 juli op het ontbijt dat ik als voorzitter van ACW Rumbeke - Oekene met de steun van gemeenteraadslid Stefaan Vancoille, Frans Dochy en de bewoners van Oekene organiseerde. Bedankt aan iedereen die mee hielp. Het werd Oekene  à la Provence. Een knappe en gezellig ontbijt. De aannemer, de mensen van de Stad en Schepen Griet Coppé werden van harte bedankt voor het mooie geleverde werk.

 

Burgemeester Martens, Nathalie Muylle parlementslid, Griet Coppé Vlaams Parlementslid, Ria Vanzieleghem, Bart Wenes waren eveneens aanwezig.

 

Bedankt Oekenaars voor jullie massale aanwezigheid  !


Klik op de foto's voor deze te vergroten

Vrijdag 05 juli 2013

OKENE BLIJ ONTBIJT ZONDAG 7 JULI


Afspraak vanaf 8.30 uur aan café de Kroon of op het graspleintje naast de kerk in Oekene !

Voor al wie inschreef. Anders krijgen dit mooi aanbod niet kwalitatief rond voor de méér dan 100 mensen die reeds inschreven  !

Vrijdag 05 juli 2013

OEKENE BLIJ WERKEN VOORBIJ ! aflevering I


Ik nam het initiatief voor een ontbijt met de bewoners van de sint Elooiswinkelsestraat/

Samen met gemeenteraadsleden Stefaan Vancoillie, Frans Dochy,  bewoners en Oekenaars Carlos Algoet, Gentil Leflere, Natalie Vandamme en met de steun van heel wat toffe neringdoeners zoals Els Cornelissen, Caroline van de Bakkerij, Annemie van Annemieke,  Yannick en Audrey van de Kroon en ijscreateur Algoet , fietsenhandelaar Popelier, en met de steun van ACW Rumbeke - Oekene, kunnen we een gratis ontbijt aanbieden. Er zijn momenteel ruim 100 mensen ingeschreven. Ere gasten zijn de aannemer, de arbeiders, Schepen Griet Coppé van Openbare werken. Ik vernam zopast dat ook onze burgemeester Luc Martens graag naar Oekene komt !  Een fijne morgen met croissant, boterkoek, fruitstap, chocomelk voor de kinderen enz.


Klik op de foto's voor deze te vergroten

1 / 8 | Volgende pagina » |