Zaterdag 02 augustus 2014

rommelmarktKlik op de foto's voor deze te vergroten

Woensdag 19 februari 2014

Kortewagenstraat krijgt nieuwe look


Dit artikel konden we vandaag lezen in het Nieuwsblad in de editie Roeselare

Buurt blij met nieuw plan Kortewagenstraat

 

 

Het stadsbestuur heeft haar huiswerk voor een veiliger Kortewagenstraat overgedaan. Een eerste voorstel werd van tafel geveegd door de bewoners. Een kopie van de Ieperseweg zien de omwonenden nu wel zitten. Frank Meurisse

 

 

Beitem/Rumbeke De bewoners van de Kortewagenstraat zijn al langer vragende partij voor veiliger verkeer in hun straat. Met meer inwoners in de buurt, is de verkeersdruk geleidelijk aan toegenomen. Een tijd geleden al stapte het stadsbestuur daarom naar de bewoners met enkele voorstellen om de straat veiliger te maken. Die werden echter van tafel geveegd.

Maandagavond kwam een pak minder volk opdagen, maar de bewoners zagen de herwerkte plannen veel beter zitten. Slechts drie aanwezigen waren het ontwerp minder genegen. Eén iemand vreesde problemen met het verlaten van de oprit en een andere bewoner stelde zich vragen bij het budget dat nodig zou zijn voor de heraanleg.

'We gaan schuiven met budgetten', merkte bevoegd schepen Griet Coppé (CD&V) op. 'Het zal de burger geen euro meer kosten.'

Eigenlijk wordt in de Kortewagenstraat een kopie van de Ieperseweg toegepast. De straat wordt heringericht met voetpad, fietspad en rijweg. Parkeren zal op de rijweg moeten gebeuren. 'Dat remt de snelheid af', zegt Coppé. 'Bijkomend worden nog een aantal uitstulpingen aangebracht die een asverschuiving creëren. Als er geen auto's geparkeerd staan, zou de straat anders opnieuw uitnodigen om snel te rijden.'

Enkele bewoners vrezen dat vrachtwagens of landbouwvoertuigen de uitstulpingen stuk zullen rijden. Volgens schepen Coppé is het echter onmogelijk dat de hele stad vol paaltjes komt te staan. Volgens haar diensten volstaat de infrastructuur alleen niet, de wegcode moet ook gerespecteerd en gehandhaafd worden.

Een aanwezige vroeg of in de straat niet meteen ook de riolering kon worden aangepakt, maar dat is niet aan de orde. Een andere bewoner vreesde dat spiegels van voertuigen afgereden zullen worden. 'Liever een spiegel afgereden dan een kind onder een auto', reageerde een ander.

Nu het gros van de bewoners de ingrepen ziet zitten - opmerkingen formuleren kan nog één maand - gaan de ontwerpers opnieuw aan het werk. Daarna, wellicht tegen de zomer, wordt met het ontwerp nogmaals teruggekoppeld naar de bewoners.

 

 

Zondag 07 juli 2013

RUITERFEEST


Prachtig Ruiter feest op zondag 7 juli van de Rodenbachruiters op de Zilverberg. Heel wat ruiterverenigingen van Bredene, Sijsele enz waren van de partij. Een prachtig evenement tot in de puntjes verzorgd op de terreinen van Gery Decaigny op de Zilverberg. De oud ruiters van Rumbeke hadden een aparte tafel voorzien. Frank Lapere, Vanisacker's, Decaigny, Riet Espeel, en vele anderen waren present. 


Klik op de foto's voor deze te vergroten

Zaterdag 25 mei 2013

SPORTKLASSEN EEN GOEDE ZAAK VOOR ONZE JEUGD


Onderwijzer Tom De Coninck eraar in Beitem trekt elk jaar met zijn klas op sportklas naar Beveren. Een mooie ervaring voor de jongeren en een unieke kans om kinderen eens ongedwongen in beweging te krijgen. De kinderen worden begeleid door de sportmonitoren van de Stad Roeselare en elk jaar zijn er tientallen klassen die de kans krijgen om dit mee te maken.

Tom is dan ook een enthousiaste fan van dit initiatief dat dit jaar 25 jaar geleden  op poten werd gezet door wijlen burgemeester Daniël Denys, toenmalig Schepen van de Sport. De lokalen in Beveren zijn mooi vernieuwd en over de middag beschikken de jongeren nu ook een mooie vernieuwde refter om hun boterhammetjes op te eten. Vroeger was dat in de kleedkamers maar Stad zorgde voor een fel verbeterde situatie. Houden zo.

 

Elk kind krijgt de kans en dat is tof !

Zondag 23 september 2012

HET GEBOORTE BOS


WAAR IK VOOR GA EN WAT ME BOEIT !
Het geboortebos op de Zilverberg met avondzon, op weg naar groei, een mooi initiatief in de groene longen van Rumbeke, het Sterrebos en het Bergmolenbos aan de Kleiputten. Voor onze kleine Rumbekenaars én Roeselaarnaars een gezonde toekomst 

Vrijdag 07 september 2012

Het Geboortebos


Schoonheid alom van het geboortebos op de Zilverberg in avondzon. Om van te genieten en stil bij te worden.


Klik op de foto's voor deze te vergroten

Maandag 03 september 2012

De kinderen leren fietsen


Pieter Vyncke van de Zilverberg leerde in de marge van het wijkfeestje zijn kinderen fietsen.

Heerlijk trappen, eerst nog met wieltjes en dan van langsom sneller én beter !!

 

Pieter is de knappe zangstem die als jeune premier schitterde in opvoeringen van Kunst Veredelt en andere lyrische gezelschappen.

 


Klik op de foto's voor deze te vergroten

Maandag 03 september 2012

De kinderen leren fietsen


Pieter Vyncke met zijn knappe zangstem - jeune premier in Kunst Veredelt en een veel gevraa

Maandag 03 september 2012

Feest op de Zilverberg


Feest op de Zilverberg in de Zilverlink. Met de mensen van het buurtkomitee die zorgden voor een ontbijt, een stevige wandeling met Meester Gilbert Coghe, en een namiddag programma.

 

Bij het ontbijt waren ook de Chiro aspiranten, tal van mensen die de wijk steunen, enz.

Zondag 22 juli 2012

Rommelmarkt op de Zilverberg


Het blijft genieten !


Klik op de foto's voor deze te vergroten

1 / 9 | Volgende pagina » |