Zondag 08 juni 2014

Verslag Parkeerbedrijf


Altijd interessante lectuur het verslag van de NV  Parkeren. Maar toch ook  voor verbetering vatbaar. De cijfers in vergelijking met 2011 - 2012 staan er niet steeds bij vermeld. Wat het zien van de evolutie niet vergemakkelijkt.  Betekenisvolle elementen om schommelingen te begrijpen zijn de in zet van het parkeerbedrijf en het aantal mensen op pad,  de weersomstandigheden - denk maar aan het koude voorjaar 2013 -  , de invloed van grote wegenwerken op de algemene bereikbaarheid, of  de invloed van werken in bepaalde buurten. Die omstandigheden worden soms hier en daar tussen neus en lippen vermeldt, maar komen ook soms niet aan bod.

 

Of ook hoe bepaalde wijzigingen hun invloed hebben, het verhogen van het aantal parkeerplaatsen,het uitbreiden van een zone, enz.

 

Vandaar dat het makkelijk is conclusies die verschillende richtingen uitgaan aan dergelijke cijfers te knopen.  Dat zal wellicht ook in het politieke cenakel van de gemeenteraad nu maandag aanstaande gebeuren.

 

 

De omzet parkeerautomaten in Roeselare in

2011         1.135.48, 35

2012         1.132.852,24

2013        1.057.231,56

De omzet is dus met 6.68% gedaald en de daling is algemeen zowel in de basisgebieden als ind e andere.  Oorzaak van die daling is volgens het parkeerbedrijf de lange periodes met slecht weer   in 2013?. Dat zal wel waar zijn, het was is immer in 2013 een zeerl lange winter en een heel koud voorjaar. 

 

De retributies : dit zijn de boetes die worden betaald om geen parkeerticket te nemen of je kaart niet te leggen in de blauwe zone

 

 De opbrengst van de retributies in de zone betalend parkeren

 

2011      358.540

2012      290.460

2013      311.620

 

De opbrengst van de  retributiebonnen in de blauwe zone - basis zone

 

2011  452.760

2012  396.325

2013  440.695

 

De opbrengst van de retributiebonnen in de blauwe zone uitbreiding

 

2011    21.500

2012    20.175

2013    25.950

 

Ook hier geeft het parkeerbedrijf een verklaring -  na de daling in 2012 werd optimale aandacht geschonken aan de optimale inzet in de verschillende zones om zo de controles  zo nauwgezet mogelijk te blijven uitvoeren.

 

De totale cijfers retributies    met inbegrip van pendelparking, moermanparking,

 

2013 782.095

2012  711.320

2011 843.650

 

Inderdaad 9,95% meer retributies dan in 2012 maar nog altijd onder het nivo van 2011  !

Daarenboven bevatten deze cijfers ook een aantal retributies die uitgeschreven in het vorige jaar pas in het jaar zelf , in dit geval 2013 betaald werden.  De invordering is immers een lopend proces.

 

 

 Het aantal retributies bedraagt totaal 55.194

waarvan 35.321 in de betalende zone        315.450 euro opbrengst

              19.873 in de blauwe zone             466.645 euro opbrengst

 

 

 

 

Woensdag 02 april 2014

Sprookjes uit Roeselare


De website www.sprookjesuitroeselare.be online gezet. En nu maar sprookjes verzamelen er eraan toevoegen.

 

Zaterdag 29 maart 2014

STABAT MATER van DVORAK


Een mooi concert op zaterdagavond met het Roeselaarse kamerkoor. De Tjechische componist Dvorak met één van de 200 bewerkingen rond het Stabat Mater. Indrukwekkende muzikale bijdrage aan de Vastentijd.  Een organisatie van de parcohiale hulpverleningsorganisatie Kerit, Mannahuis  en het Missiecomité met de steun van Kiwanis Roeselare. Burgemeester Martens die de organisatie dankt . Mevrouw Seurinck die namens de inrichters spreekt. Roger Tanghe verzorgde de receptie.  Mr Jan Vanneste als spilfiguur van Kiwanis bracht ook heel wat volk mee vanuit zijn kringen.


Klik op de foto's voor deze te vergroten

Zaterdag 29 maart 2014

Carnaval in de stad


Atlijd leuk carnaval in de stad.  Heel wat bekend volk op stap. Maar ook veel mensen die je anders op de Grote Markt minder ziet.


Klik op de foto's voor deze te vergroten

Woensdag 22 januari 2014

mijn vraag in de gemeenteraad


 

Een krant  Het Nieuwsblad - zowel ik zelf als mijn collega van het Vlaams Belang Immanuel de Reuse hadden een vraag ingediend terzake. Voor alle duidelijkheid, want dit wordt natuurlijk niet vermeld in het artikel, net zoals NIET vermeld wordt wat we precies hadden gevraagd.  Objectieve informatie heet  zoiets. Ik vroeg of er een budget was voorzien want dat was NIET terug te vinden in het beleidsplan en begroting 2014. En wat je niet begroot hebt, kan je niet uitgeven.....

 

Roeselare-Tielt-Izegem

Passage Ronde van Frankrijk moet volksfeest worden

 

 

ROESELAREMeerderheid en oppositie willen van de doortocht van de Ronde van Frankrijk door het centrum van Roeselare op 9 juli een volksfeest maken.

 

 

Het stadsbestuur van Roeselare bekijkt samen met de organisator van de Ronde van Frankrijk en de politie hoe de doortocht van de tourcaravaan op 9 juli zo veilig mogelijk door het stadscentrum kan worden geloodst. Enkele gevaarlijke punten, zoals paaltjes en drempels, moeten nog worden weggewerkt.

De doortocht moet een groot volksfeest worden. 'We hebben nog geen zicht op de juiste kostprijs, maar we kunnen putten uit het budget voor stadsmarketing. Het is zeker niet de bedoeling dat de stad zelf alles organiseert', zegt schepen van Sport José Debels (CD&V).

Er gaan twee werkgroepen aan de slag. De ene zal zich vooral over de technische kant buigen, de tweede moet het animatieprogramma in goede banen leiden. Er kwamen alvast al enkele voorstellen. Raadslid Dirk Lievens (CD&V) denkt onder meer aan het inzetten van cartoontekenaar Filip Cardoen en, naar het voorbeeld van het Franse Arras, aan een grote gele trui aan de gevel van het stadhuis.

Immanuel De Reuse (Vlaams Belang) vindt het een goede gelegenheid om de Roeselaarse reuzen weer boven te halen. (mty)

©

 

 

Woensdag 22 januari 2014

vraag over de Ronde van Frankrijk in de gemeenteraad


 Ik stelde een vraag over de Ronde van Frankrijk in de gemeenteraad en zie wat de krant daarvan maakt.

In plaats van gewoon te beginnen dat ik konkrete vragen stelde, oindermeer welk budget, of de gewone mensen kunnen meedoen in de werkgroep , enz.. draaien ze net zoals ze altijd van de politiek beweren , ook rond de pot  ! 

 

 als ik het goed verstond , ze zullen mogen de ideeën leveren, maar ze hebben geen budget , en als er een budget is, is dat het budget van ??? de centrumstraten ?  en als we een concreet voorstel doen zoals die vlag van arras , of vragen van bepaalde mensen te betrekken die in andere gemeentebesturen ook medewerking krijgen ... dan zeggen ze daar niet ja maar ook niet nee op...

 

de pers die graag zo puntig is , doet ook hier niet anders dan.. rondjes draaien...

 

 

Mandelstreek

Roeselare loopt warm voor Tour de France

 

 

Een week nadat bekend raakte dat de Ronde van Frankrijk op 9 juli door het centrum van Roeselare rijdt, staan er twee werkgroepen in de steigers om de veiligheid te garanderen en festiviteiten te organiseren. Ook bedrijven laten al van zich horen en de politiek spuwt allerlei ideeën.

 

 

"De ultieme bekommernis van Tourorganisator ASO is dat de doortocht veilig gebeurt", vertelt schepen van Sport José Debels. "De organisatoren hebben ons foto's gegeven van de gevaarlijke punten langs het parcours in de stad. Op drie plaatsen moeten we paaltjes en/of borduren verwijderen en daarom richten we een technische werkgroep op."Daarnaast wil de stad allerlei evenementen langs het parcours organiseren om Roeselare als wielerstad meer in de kijker te zetten. "Maar we gaan niet zelf veel organiseren, we willen vooral coördineren", legt Debels uit. "Daarom stampen we een werkgroep animatie en visibiliteit uit de grond. Alle ideeën om van de doortocht een volksfeest te maken, zijn welkom bij contactpersoon Björn Leenknegt van de sportdienst. Er namen al enkele bedrijven contact met ons op die iets willen doen rond de passage."

Ideeën

Eerder liet schepen Debels zelf al weten inspiratie voor randanimatie te zoeken in het één-programma Fata Morgana, maar ook zijn collega's hebben wel wat ideeën. "Roeselare werd in 1918 bevrijd door de Franse troepen. Misschien kan dat een insteek zijn", oppert Immanuel De Reuse (Vlaams Belang). "Ook lijkt het ons een goed idee de Roeselaarse reuzen die dag nog eens van stal te halen." Dirk Lievens (CD&V) wil in zee gaan met de Moorsleedse kunstenaar Filip Cardoen, die in het verleden al bewees een krak te zijn in het schilderen van wielerhelden. "Net als in Arras, waar het startschot voor een Touretappe wordt gegeven op 10 juli, kunnen we misschien een grote gele trui aan het stadhuis hangen om de mensen warm te maken voor het gebeuren." (CDR)

© Het Laatste Nieuws

 

 

Zaterdag 18 januari 2014

vraag voor de gemeenteraad


Vraagje ivm de doortocht Tour de France op 9 juli 2014

 

Een proficiat aan het College maar ook de vraag hoe zal men verenigingen en wie initiatiefneemt betrekken, wat vb met een mooi voorstel van Filip Cardoen voor een wielergalerij, en mijn voorstel om een prachtige gele trui aan het stadhuis te hangen om de komst aan te kondigen...

 

Ik zag dit in Arras en het is wel erg leuk om op die manier al de bezoekers aan je stad op de hoogte te brengen van het komende evenement.

Vrijdag 17 januari 2014

Nutswerken en voetpad niet behoorlijk hersteld ?


Eandis wil werk maken van betere  herstelling van  voetpaden bij werken aan het openbare domein. Als gemeenteraadslid werd ik op de hoogte gebracht van de aktie deze plannen. Benieuwd wat dit in Roeselare betekent. Er zijn inderdaad soms klachten van gebrekkige herstellingen maar wat gebeurt er mee. We zullen het es uitzoeken.

 

Acties voetpadherstel

Bij nutswerken is het uiteraard onvermijdelijk dat wegenis en voetpaden worden opengelegd. Om het voetpad en het herstel ervan op een efficiënte en kwaliteitsvolle manier te realiseren, werd reeds een aantal verbeteringsacties opgesteld. Die acties zijn zowel gericht naar de aannemers (informatie, controle, sensibilisering), als naar onze eigen toezichters en medewerkers. In de periodieke contactvergaderingen van de lokale relatiebeheerders met onze steden en gemeenten wordt de kwaliteit van voetpaden en de eventuele klachten, steeds besproken. De bewoners worden geïnformeerd over onze geplande werken via aankondigingsbrieven en folders. Wanneer het grote ingrijpende werken betreft, kunnen informatiebijeenkomsten worden georganiseerd

Vrijdag 17 januari 2014

werken in onze stad


 

Werken van Eandis in de komende maanden in onze Stad -

 

JOZEF DE MEESTERSTRAAT

 

G Vervangen / verplaatsen distributienet

 

KOORNSTRAAT

 

E Nieuw distributienet

 

KAASTERSTRAAT

 

E Vervangen / verplaatsen distributiecabine

 

VIERWEGSTRAAT

 

E nieuw distributienet

 

DIKSMUIDSESTEENWEG

 

E en G Vervangen / verplaatsen distributienet

 

WILGENSTRAAT

 

E en OV Vervangen / verplaatsen installatie

 

HOF VAN 'T HENNEKEN

 

E en OV Vervangen / verplaatsen installatie

 

IEPERSESTRAAT

 

E en OV Vervangen / verplaatsen distributiecabine

 

SINT-PETRUS EN PAULUSSTRAAT

 

E Nieuwe distributiecabine

 

NOORDLAAN

 

E en OV Vervangen / verplaatsen installatie

 

GRAAF DE LIMBURG STIRUMLAAN

 

E Vervangen / verplaatsen distributiecabine

 

KNOKUILSTRAAT

 

G Vervangen / verplaatsen distributiecabine

 

KOESTRAAT

 

E nieuw distributienet

 

MOORSEELSESTEENWEG

 

E,G en OV nieuw distributienet in verkaveling

 

VERBRANDHOFSTRAAT

 

E,G en OV nieuw distributienet in verkaveling

 

Woensdag 01 januari 2014

Gilde muziek 90 jaar


Zo'n succesvol Gilde muziek, iedereen draagt een steentje bij. Hier 2 jonge mannen die samen de vestiaire doen en op hun manier van het gebeuren genieten.


Klik op de foto's voor deze te vergroten

| « Vorige pagina | 3 / 45 | Volgende pagina » |